legkippen

legkippen 

 

Nieuwe start seizoen! ruime keuze diverse legkippen!

 

De keuze van goede legkippen is zeer belangrijk als hobbyhouder, en daar willen wij u graag bij helpen. Het is steeds belangrijk dat  legkippen jong zijn. Onze legkippen zijn  steeds tussen 20 en 22 weken jong en starten met leggen tussen het moment van aankoop en 3 weken later.

Onze legkippen zijn gekortwiekt waardoor deze niet over de omheining kunnen vliegen. Voor de hobbyhouder volstaat dus een omheining van 1 m a 1 m 20 hoog.
Door onze jarenlange ervaring zijn de legkippen volledig in orde bij vertrek en hebben deze de nodige vaccinaties gehad.

Bij de keuze van de legkippen staan wij u graag bij met advies en informatie over het houden ervan.
Allereerst kan een keuze gemaakt worden uit 6 verschillende legkippen die hieronder opgesomd worden. Deze kunnen door elkaar gehouden worden gezien deze  geruime tijd samen opgroeien.

Bruine legkip: € 9
De bruine legkip is zeer goed gekend bij de kippenhouders, het zijn zeer goede leggers. Deze zijn gewoon om buiten te lopen en hebben een leeftijd van 22 weken waardoor zij binnen een 3 a 4 tal weken aan de leg starten. Deze legkippen zijn gekortwiekt en gevaccineerd.

bruinhaan

Zwarte legkip: € 9
De zwarte legkip is net als de bruine legkip een uitstekend legras, waarbij vrijwel evenveel bruine eieren kunnen verwacht worden als de gewone bruine legkippen.

Deze kippen zijn gewoon van buiten te lopen, zijn 22 weken oud, gekortwiekt en gevaccineerd. STERK legras.


zwartelegkip

Bleu de landes legkippen: € 10
De bleu de landes legkip is een  zwaarder legras die vrij goed legt waarbij de bruine eieren vrij groot van formaat zijn. Deze kippen zijn 22 weken, gekortwiekt en gevaccineerd.
bluedelandes

Hollandse blauwe legkippen: € 10
Hebben het uiterlijk van een mechelse koekoek maar behoren tot de legkippen. Iets groter ras, leggen goed  en grotere eieren.


hollandseblauwe

Leghorn legkippen: € 9
Zijn de beste legkippen die er zijn, leggen zeer veel eieren,  eieren zijn wit en vrijwel evengroot als andere rassen.


leghorns

Sussex legkippen: € 10
Zeer mooie en rustige legkippen, leggen algemeen vrij goed, grotere eieren.
sussex

Alsook hanen te verkrijgen van al deze rassen.

 

Korte info bij het houden van kippen:

Legkippen worden om  veel verschillende redenen gehouden. Opkuis van groenafval,afval van de keuken, scharreleieren,...  

Men ging er steeds van uit dat 1 a 2 m² loopoppervlak volstond bij het houden van legkippen, tegenwoordig wordt deze oppervlakte wel wat vergroot wat het aangenamer maakt voor de legkippen ( 3 a 4 m²).  Naast een uitloopplaats dienen zij ook te beschikken over een droog en tochtvrij schuilhok. Een kippenhok moet zeer praktisch en eenvoudig zijn wat het zowel voor de eigenaar als de kippen prettiger maakt.

Wat verstaan we onder een praktisch kippenhok?

Een degelijk kippenhok is noodzakelijk, waarbij ook het dak van het hok kan opendraaien.Een opendraaiend dak maakt het mogelijk uw dieren dagelijks te bezichtigen en bovendien zal men sneller geneigd zijn het hokje te reinigen gezien de gemakkelijke werking.Vervolgens maken  gladde wanden en gladde bodems  het voor de kippenhouder eenvoudiger bij het reinigen en bovendien kan ongerdierte zich minder gemakkelijk nestelen op gladde panelen. Het is aangeraden het hokje wat van de grond te plaasten en bovendien onder elke poot een klinker te leggen. Hierdoor is op stijgend vocht niet meer mogelijk.

Als bodembedekking wordt ofwel met stro of houtkrullen gewerkt, toch wordt in de vele gevallen stro gelegd in het legnest gezien ze daar dolgraag in leggen.

  Zie onze pagina " kippenhokken".

voeding:

Naast graanmengeling die bestaat uit herst, tarwe, erwten, mais en zonnebloempitten ( die voltijds moet worden gegeven) hebben legkippen dolgraag groenafval.  Zo pikken ze graag gras,kruid en klaver,het liefst wanneer ze het zelf mogen lospikken.  Natuurlijk mag gemaaid gras ook in de ren worden gegeven. Belangrijk bij het geven van groenafval is om steeds alles met mate te geven, zo moet zeker elke avond het gegeven afval volledig weg zijn, dit om ongedierte en ziekten te vermijden. Meestal raden wij aan om het afval in een schaal, of bakje te geven zodat geen resten blijven liggen. Bovendien moet een voederbak voorzien worden ( die in het hok kan geplaatst worden) zodat deze altijd over voeding beschikken.

Hieronder geven we graag een lijstje weer van keukenafval die aan de kippen mag gegeven worden:

  • Schillen en bladeren van groenten en fruit
  • Oud-brood
  • Gestoofde groenten
  • gekookte aardappelen
  • frieten
  • rijst
  • spaghetti en andere deegwaren
  • resten van soep en sauzen

 

Proper drinkwater is ook heel erg belangrijk voor legkippen.  Ze moeten voortdurend over fris water beschikken waardoor het evenwel aangeraden is een drinkemmer te plaatsen zodat in de zomermaanden steeds voldoende water aanwezig is.

 

Voor verdere vragen staan wij u graag bij met advies!

 

 

openingsuren

Ma tot Za open 

van 9u tot 18u

Zondag open 

van 9u tot 17u

Gesloten op dinsdag 

OPEN tijdens Hemelvaartweekend.

Dond-vrij - za - zo geopend!!!

 

huur een kameel

adresgegevens


Sergeant G.
Biebuyckstraat 25
9850 Nevele

 

0499 43.07.07
info@legkippen.be