Afrit Nevele - na 3 km op de rechterkant ( HERTENFARM SERGEANT)  

schapen

Schapen kunnen ingedeeld worden in tal van verschillende rassen. Enkele van deze verschillende rassen zijn bij ons regelmatig te vinden.  Een schaap is een dier die nauw aanleunt bij het houden van geiten. Een verschil met geiten is wel dat schapen jaarlijks moeten geschoren worden.

Schapenhouders opteren meestal voor het houden van 1 ram en meerdere ooien. Afhankelijk van het ras kan 1 ooi zelf tot 2 a 3 lammeren geven.

voeding: in de zomerperiode volstaat gras en af en toe wat korrels. In de winter moeten hooi en korrels steeds voorradig zijn in het schuilhok.

verschillende rassen:

swifter-schaap

dit is het traditioneel meest gekende schapenras samen met het texel-schaap, deze schapensoort heeft als kenmerk dat ze vrij gemakkelijk lammeren.

 swifters

texel-schaap

Samen met het swifter-schaap vervullen zij het grootste aantal tenopzichte van de andere rassen. het best gekende vleesschaap.

texel

suffolk:

Een schapenras met zwarte kop en zwarte tekeneningen aan de poten.

suffolk

hampshire

Deze schapen zijn vooral gekenmerkt door hun bewolde kop, het houden en kweken leunt sterk aan bij andere rassen. lammeren vroeg op het jaar.

hampshires

 

 kerry hill

Een sierlijk schaap, ook wel brilschaap genoemd, gekenmerkt door hun mooie tekeningen.

kerryhill

zwartbles-schaap

gekenmerkt door de mooie tekeningen, 4 witte pootjes, witte bles, wit bolletje en wit staartje. Leunt sterk aan bij het houden van andere schapenrassen.

zwartbles

qouessant-schaap

dit is een zeer klein schapenras, Deze schapen zijn zeer klein van gestalte. De bokken hebben gedraaide horens en de vrouwtjes zijn horenloos.

quessant

 

openingsuren

Ma tot Za open van 9 u tot 18 u

Gesloten op dinsdag!

Zondag open van 9 u tot 15 u 

Donderdag 15/08/19 open van 9 u tot 15 u !!

 

 

huur een kameel

adresgegevens

HERTENFARM SERGEANT

Sergeant Dierenhandel
Biebuyckstraat 25
9850 Nevele

0499 43.07.07
info@legkippen.be